GTM-5NQ2VWFD
top of page
TOPP
AI_NorgesFremtid_FB_page_mai_2023.jpg

AI
INTELLIGENS UTEN FØLELSER

AI har en enorm kraft og vil berøre oss alle, enten vi vil det eller ikke. AI er også mer og mer intelligent – men uten følelser. Derfor der det viktig å forstå hvordan vi som samfunn og enkeltmennesker blir påvirket.

 

Hva betyr det for oss mennesker når maskinene tenker for oss. Hva skjer mer vår identitet, ideer og verdier?

Her kan du høre kloke, smarte og fremtidsorienterte folk diskutere fenomenet. Se futuristen Andreas Ekstrøm, tech entreprenør Isabelle Ringnes, professor Heri Ramampiaro, AI forsker Inga Strumke og studentene Even W Lauvrak og Selma Ditlev-Simonsen fra NTNU og Norwegian Open AI lab og musikeren Andreas Paleologos. Programmet ledes av Bente E. Engesland og redaktør Snorre Valen og vi byr også på kreativ kunst, produsert live med visuelle elementer fra debatten mens den utspiller seg.

268188793_10227129879893283_7396488956790604643_n.jpg

"Jeg er ikke redd for at teknologien skal ta over verden, det jeg er redd for er at vi blir sløve, fordi vi er vant til at teknologien alltid har raske svar tilgjengelig", skriver Heri Ramampiaro, professor og leder for Institutt for informasjonsteknologi og datateknikk ved NTNU.

Les saken her

nedladdning.png

Sammen med professorer og studenter på NTNU utviklet vi et AI eksperiment, der journalister i Nidaros fikk prøve seg på eksamensoppgaver og studentene fikk skrive kommentarer, alt med ChatGPT.

 

Se hvordan det gikk.

Kontakt
bottom of page