GTM-5NQ2VWFD
top of page
TOPP
lofoten-islands-norway-1920x1200-wallpaper-17227.jpeg
Artboard 41_1DONFlogoV4.png

DET BLÅ GULLET
OM HAVET

Sjømat er Norges nest største eksportnæring, vi lever av ressursene i havet. Derfor er det også kamp mellom næringer og miljø og om hva som skal til for å sikre en bærekraftig fremtid langs kysten. Vi tok pulsen i Lofoten, med lokale og nasjonale aktører i direkte, ærlig og åpen debatt.

Møt fiskerne, miljøaktivistene, oppdrettsnæringen, politikere og marinbiologene her:

Introduksjon til den første debatten om havet

Første del av Debattene om Norges fremtid handler om havet,

det blå gullet. Vi tar for oss problemstillingen om hvem som eier havet, klima-og miljøutfordringene og fremtiden til fiskeri- og sjømatnæringene. For å skape rom for nye tanker, refleksjon og åpenhet samlet vi forskere, politikere, samt representanter fra fiskeri- og sjømatnæringen til et rundebord på Skarven i Tromsø.

Resultatet ble høy temperatur samt god, solid innsikt som tilspisser tematikken og retningen til den kommende debatten i Svolvær, Lofoten mot slutten av måneden.

Debattprogrammet skal distribueres bredt gjennom Amedia.

Marit Reigstad var blant aktørene i Tromsø som presenterte ferske funn fra sin tokt i Barentshavet på forskningsprosjektet Arven etter Nansen. Se hennes presentasjon her.

pngwing.com.png

I videoen oppsummerer programlederne Bente E. Engesland og Helge Nitteberg (Sjefsredaktør Nordlys) høydepunkter fra rundebordet på Skarven 8. juni 2021.

KOMMENTARER

Artboard 1ND.png

Nordnorskdebatt.no (Amedia) har skrevet en engasjert kommentar om debatten i Tromsø som du kan lese her

Artboard 1Lofotposten.png

Se artikkel fra Lofotposten her

Aftenposten_Logo_black_text.png

Les Mari Sundli Tveit's kommentar i Aftenposten her

Kontakt
bottom of page